Przedłuż świeżość zbiorów dzięki pakowaniu próżniowemu
Czy wiesz, że istnieje prosty sposób, aby owoce, warzywa czy zioła zachowały świeżość nawet o tydzień dłużej? To możliwe dzięki pakowaniu próżniowemu. Co więcej – robot kuchenny ETA Gratus Kuliner ułatwi Ci to zadanie, bo został wyposażony w funkcję próżniowania, specjalny wężyk i dedykowane pojemniki.
Jak to zrobić krok po kroku?
-
Umieść plony w pojemniku – mogą to być pokrojone warzywa, owoce, świeże zioła, a nawet mięso, sery czy ryby.
-
Podłącz wężyk do robota kuchennego i pojemnika.
-
Naciśnij przycisk, aby odessać powietrze – gotowe! Produkty pozostaną świeże przez kilka dodatkowych dni.
Porada ETA: Zastanawiasz się, jak najlepiej przechowywać zioła? Zanim je zapakujesz próżniowo, przytnij lekko ich łodyżki (tak jak w przypadku kwiatów ciętych) i wstaw do szklanki z wodą. Wierzchołki zabezpiecz folią lub włóż do woreczka, a następnie schowaj do lodówki. Dzięki temu zachowają aromat i świeżość nawet przez kilka tygodni.
Zadbaj o ostrość noży
Bez dobrze naostrzonych noży praca w kuchni staje się uciążliwa. Na szczęście robot kuchenny ETA ma wbudowaną ostrzałkę, dzięki której w kilka chwil przywrócisz nożom idealną ostrość. Krojenie stanie się szybkie, precyzyjne i bez wysiłku.